Terugblik MORGEN 2011

[Video’s van alle voordrachten van de sprekers inclusief achtergrondinformatie zijn beschikbaar op deze pagina.]

Morgen logoMORGEN 2011 zit erop! Een uniek evenement waar we op zoek gingen naar hoe morgen anders kan zijn en hoe we dat kunnen bereiken. Een verkenningstocht langs mensen, ideeën, oplossingen, vragen en verhalen die leiden tot een mooiere dag van morgen.

ZaaldiscussieOp 21 mei 2011 hielden topsprekers uit binnen- en buitenland het verhaal van hun leven. Aan de hand van vragen als ‘Is morgen groener?’ en ‘Is morgen beter?’ gaven zij hun persoonlijke visie op duurzaamheid, gezondheid, economie en geluk. Een aandachtig publiek bestaande uit creatieve geesten uit wetenschap, bedrijfsleven, studenten en overheid raakte geïnspireerd door de sprekers en door gesprekken met elkaar.

Sprekers
Presentatie Wim Leereveld Video’s van alle voordrachten van de sprekers inclusief achtergrondinformatie zijn beschikbaar op deze pagina. Van drie sprekers verschenen in de aanloop naar MORGEN 2011 ook opiniestukken in nrc.next. Lees ze hier na: Roger van Hoesel, Neil Bearden en Wim Leereveld.

Prijsvraag
Uitreiking prijsvraagMORGEN 2011 organiseerde ook de prijsvraag ‘Het beste idee voor MORGEN ‘. Na een spannende publieksstemming won Lydie van de Laar met haar idee voor een ‘Vertaaltank’ Kijk voor meer informatie bij Prijsvraag.

Achtergrond
MORGEN is een initiatief van Stichting De Nationale DenkTank en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Wij willen niet wachten met het aangaan van de problemen van morgen. Samen met de mensen in ons netwerk willen we actief bezig zijn met het vormgeven van een betere dag van morgen. Van inspiratie krijg je ideeën. Van een goed idee krijg je energie. Op MORGEN staan inspiratie, idee en energie centraal. MORGEN brengt mensen die hun eigen weg gaan samen met een uniek en gretig publiek om zo de weg naar MORGEN in gang te zetten.

Locatie
Terras tijdens pauzeMORGEN 2011 vond plaats in Undercurrent in Amsterdam, een bijzondere locatie met prachtig uitzicht op het IJ. Het mooie weer zorgde voor ontspannen pauzes en borrel op het terras van Undercurrent.